Jsou v Tendry všechny vypsané zakázky? Opravdu najdete ty vhodné pro moji firmu? Z vašich otázek jsme poskládali rozhovor, který přiblíží, jestli v Tendry najdete opravdu všechny zakázky, jak se dostanete k těm, co vás zajímají, nebo s čím dalším Tendry pomohou.

Opravdu najdete veřejné zakázky právě pro moji firmu?

Pokud vaše firma dělá něco, co soutěží veřejný sektor, tak určitě.

To je sebevědomé tvrzení…

V Datlabu zpracováváme zakázková data a propojujeme je s různými registry už více než 10 let. Máme data nejen z Věstníku veřejných zakázek, ale i od všech provozovatelů profilů zadavatele jako NEN, E-ZAK nebo Tenderarena. Takže si troufnu říct, že neexistuje zakázka, o které bychom nevěděli. Denně sbíráme několik stovek zakázek. Teď “jen” najít ty, které chcete soutěžit zrovna vy.

Právě, na to jdete jak?

Jak asi čekáte, máte v Tendry možnost najít vhodné zakázky pomocí filtrů - na předmět, klíčová slova, cenu, lokalitu nebo třeba zadavatele. Libovolnou kombinaci filtrů můžete uložit a sledovat zakázky, které těmto filtrům odpovídají.

A něco, co bych nečekal?

Hodně jsme si vyhráli s umělou inteligencí, kterou jsme v Tendry pojmenovali Chytré sledování. To se učí z historie konkrétní firmy a z toho, jaké zakázky uživatele zajímají.

Jak to funguje?

Řekněme, že se vaše firma ucházela o zakázku na zateplení školky na předměstí Ostravy. O tom my víme a tak vám budeme říkat o podobných zakázkách v regionu.

Takže Chytré sledování mi nakonec ukáže všechny zakázky, které chci vidět a žádný balast?

Tak to je samozřejmě ideál, ale cesta k němu bude ještě dlouhá. Hlavní je pro nás včas najít všechny zakázky, které chcete vidět. Pokud to přinese byznys, snad nám odpustíte i nějaká ta upozornění navíc.

Ale co když jsme nikdy veřejné zakázky nedělali?

V tom případě existují dvě možnosti. Buď znáte podobnou firmu, která je dělala a využijete její historii nebo jednoduše prohledáte zakázky pomocí filtrů, označíte jich třeba deset, které vám přijdou zajímavé a to nám stačí.

Jak se o nové zakázce, kterou jste pro mě našli, dozvím?

Každý den vám pošleme email s novými zakázkami. Ale třeba ve stavebnictví těch zakázek může být opravdu hodně, takže se do emailu nevejdou. Proto i v aplikaci jsou označené nové nebo aktualizované zakázky. Každopádně nemusíte na nic myslet a Tendry se připomenou. Pokud chcete mít na dovolené klid, můžete si notifikace vypnout a nic posílat nebudeme.

Dobře, o zakázce jsem se dozvěděl, co dál?

Pokud vás zakázka zaujala podle názvu nebo krátkého popisu, budete se nejspíš chtít dozvědět detaily. V Tendry najdete u většiny zakázek rovnou i zadávací dokumentaci. Případně vás odkazem nasměrujeme na místo, kde zakázku vypsal zadavatel. Pak už stačí jen podat nabídku a vyhrát :).

O změnách mi taky dáte vědět?

Pokud opravdu zvažujete, že na konkrétní zakázku podáte nabídku, určitě jí dejte srdíčko. Pak vás upozorníme na každý nový dokument, změnu lhůty pro podání nabídek a podobně.

Nabídku jsem vypracoval, můžu jí přes Tendry podat?

To bohužel neumíme, detaily podání nabídky se dočtete v zadávací dokumentaci (typicky se podává skrz profil daného zadavatele - NEN, EZAK, Tenderarenu a podobně).

Proč bych si měl vybrat právě Tendry před ostatními službami?

Logická otázka. Informace o zakázkách skutečně sbírají desítky nástrojů. Krom věcí, o kterých jsme mluvili, máme pár dalších vychytávek, které jinde nenajdete. Z historie třeba poznáme nejen jaké zakázky firmu zajímají, ale taky do jakých nemá smysl se hlásit (protože tu vyhrává pořád stejná firma). A to znamená víc byznysu a méně zklamání.